Geplaatst op Geef een reactie

Herbruikbare waterflessen: welke soorten zijn er en wat zijn de voordelen?

Herbruikbare waterflessen: welke soorten zijn er en wat zijn de voordelen?

Voldoende water drinken is belangrijk voor onze gezondheid; dat weten we allemaal. Er wordt geadviseerd om elke dag 1,5 á 2 liter water te drinken. (Hoeveel water of vocht moet ik drinken per dag?) Hierbij is het handig om altijd een herbruikbare waterfles bij je te hebben. Wegwerpflesjes zorgen namelijk voor verspilling, vervuiling en CO2-uitstoot.

Herbruikbare waterflessen brengen vele voordelen met zich mee en er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder.

Soorten herbruikbare waterflessen

Er zijn vele soorten herbruikbare waterflessen die onderling van elkaar verschillen qua materiaal, maat, geschiktheid, kleur en doeleinden. Als materiaal heb je bijvoorbeeld de keuze uit onder andere kunststof, siliconen, glas, aluminium, roestvrij staal (RVS), bamboe en tritan. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal BPA-vrij is om mogelijke vergiftigingen te voorkomen.

Waar wil je de waterfles voor gebruiken en hoeveel water wil je meenemen? Je kunt kiezen voor een grote waterfles als je altijd een grote tas bij je hebt. Een kleine fles is handiger voor wandelaars die de fles liever in de hand houden.

Daarnaast hebben herbruikbare waterflessen verschillende doppen, zoals draaidoppen, sportdoppen en doppen die je omhoog kunt klappen. Sommige draaidoppen hebben bijvoorbeeld een wijde opening en sommige een smallere. Verder heeft de ene waterfles een beugel om het vast te houden en de ander een draaglus. Het ligt helemaal aan jouw voorkeuren.

Voordelen van herbruikbare waterflessen

Het gebruik van herbruikbare waterflessen wordt steeds belangrijker. We hebben immers te maken met milieuvervuiling en klimaatverandering en dit is grotendeels te wijten aan “single use” plastic flesjes. Herbruikbare waterflessen zorgen voor minder afval en vervuiling, omdat je ze steeds kunt hergebruiken en minder plastic verbruikt.

Daarnaast zijn vrijwel alle herbruikbare waterflessen BPA-vrij en zijn hiermee dus gezonder dan plastic flesjes. Door een herbruikbare waterfles te gebruiken, draag je bij aan duurzaamheid en een betere toekomst.

Herbruikbare waterflessen gaan bovendien lang mee, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn. Hoe je ze schoonmaakt, lees je hieronder.

Hoe maak ik mijn waterfles schoon?

Hoe je je waterfles schoonmaakt, hangt af van het materiaal. Zo kun je sommige waterflessen in de vaatwasser laten schoonmaken; vaak staat dit aangegeven op de fles. De waterflesjes uit de supermarkt zijn vaak niet vaatwasserbestendig.

Als de waterfles niet vaatwasserbestendig is, kun je het spoelen met heet water en afwasmiddel. Vervolgens schud je de fles goed en laat je het staan voor minimaal 15 minuten. Daarna kun je het spoelen en laten uitdrogen. Let op, niet elke afwasmiddel is geschikt voor elk materiaal.

Je voordeel doen met de ICENTI waterfles!

De tritan waterfles van ICENTI is voor elke dag gebruik en is makkelijk mee te nemen door de opvouwbare grip. Daarnaast heeft een deksel met veiligheidsslot en is zo helder en transparant als glas. Tritan is een vrij nieuw materiaal, is BPA-vrij, milieuvriendelijk en corrosie- en temperatuurbestendig.

Het steeds opnieuw kopen van wegwerpflesjes is verleden tijd. Door zelf je water mee te nemen, heb je je duurzame waterfles zo terugverdiend.

Interesse in onze herbruikbare waterfles? Je kunt het direct bestellen. Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Bestel hier je Herbruikbare waterfles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *