Geplaatst op Geef een reactie

Wat is een luchtbevochtiger en waar is het goed voor?

Luchtbevochtiger ICENTI

Heb je ook vaak last van droge handen, branderige ogen of irritatie in je neus of keel? Of ontstaan er scheuren in je meubels en weet je niet hoe en waarom? Een te droge lucht in huis is vaak de oorzaak van deze problemen. Gelukkig is er een oplossing; luchtbevochtigers. Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis altijd ideaal is.

Een luchtbevochtiger is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je meubels mooi blijven. Bovendien heeft het ook een positief effect op planten en huisdieren. In dit blog zul je leren hoe een luchtbevochtiger werkt en wat je eraan hebt.

Wat is een luchtbevochtiger?

Wanneer de luchtvochtigheid in een ruimte laag is, wordt de lucht droog en dit kan zorgen voor irritatie aan je ogen en huid. Een luchtbevochtiger is een apparaat dat vocht terugbrengt in de lucht. Het zorgt voor gezonde en aangename lucht en houdt de luchtvochtigheid op peil.

De ideale luchtvochtigheid ligt ongeveer tussen de 30% en 60%. Bij een luchtvochtigheid onder de 30% wordt de lucht te droog. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld de verwarming aanzet. Andersom kan een te hoge luchtvochtigheid leiden tot de groei van schimmels en bacteriën. Met een luchtbevochtiger blijft de vochtigheid in huis ideaal.

Waar is een luchtbevochtiger goed voor?

Droge lucht kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals irritatie aan je neus en keel, droge hoest, droge huid, branderige ogen en hoofdpijn. Daarnaast kan droge lucht leiden tot scheuren in houten meubels en vloeren kunnen kraken. Bovendien kunnen de bladeren van je planten uitdrogen bij een te droge lucht en kunnen je huisdieren hoesten en kuchen. Met een luchtbevochtiger voorkom je al deze ellende en zorg je voor een goed bevochtigde ruimte.

Soorten luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers hebben als doel om het vochtgehalte te verhogen. Dit kan op verschillende manieren, want er zijn meerdere soorten luchtbevochtigers. Hieronder vind je een overzicht.

Ultrasone luchtbevochtigers

Als een ruimte erg droog is en de luchtvochtigheid snel moet worden verhoogd, dan is een ultrasone luchtbevochtiger de beste keuze. Ultrasone luchtbevochtigers creëren trillingen via ultrasone, waarbij het water kunstmatig wordt verdampt door trilplaatjes. Ze werken stil en zijn energiezuinig.

Koudwaterverdampers

Koudwaterverdampers hebben geen ingebouwde hygrometer en bepalen automatisch de juiste luchtvochtigheid. Ze maken gebruik van waterfilters; de lucht langs de waterfilters wordt gezoogd en het water wordt verdampt totdat de lucht vochtig genoeg is.

Stoombevochtigers

Een stoombevochtiger verwarmt water en blaast zo stoom in de lucht. Ze bevochtigen de ruimte snel, maar laten de lucht niet afkoelen door de warme mist. Ze zijn vaak uitgerust met een om de luchtvochtigheid automatisch op peil te houden. Daarnaast hebben stoombevochtigers een anti-kalk pad voor het ontkalken van het verwarmingselement. Ze werken op een snelle en stille wijze.

Koop nu een luchtbevochtiger

De luchtbevochtigers van ICENTI zijn gemakkelijk te gebruiken op meerdere locaties, zoals je slaapkamer, op kantoor of in je auto. Je kunt ze draadloos opladen en telkens navullen. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren; kies een kleur dat past bij jouw omgeving.

Heb je nog twijfels of vragen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Droge lucht is verleden tijd met de luchtbevochtigers van ICENTI

Bestel hier je Luchtbevochtiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *